FORTĂREAȚA – Învinge uriașii din viața ta

Fortăreața – Învinge uriașii din viața ta

Si in acest an Fundatia EGM v-a pregatit un nou VBS – Fortareata: Invinge uriasii din viata ta.

Acesta este un program pentru o şcoală de vacanţă de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Programul durează aproximativ patru ore în fiecare zi, iar activităţile se vor desfăşura atât în interior, cât şi în aer liber. În cele cinci zile de şcoală de vacanţă, copiii vor descoperi că pot învinge uriașii din viața lor: presiunea anturajului, complexul de inferioritate, păcatul, încăpățânarea și teama.

Lecțiile care încadrează această temă sunt preluate din viața marelui comandant Iosua, unul dintre cei mai puternici lideri ai poporului evreu. Episoadele selectate din viața acestui erou, arată că el însuși a fost confruntat cu decizii și tentații dificile, dar înarmat corect le-a putut ținea piept. Exemplul lui vrem să fie transmis copiilor care să poată rezista presiunii anturajului alegând să facă ceea ce e corect chiar dacă prietenii lor procedează altfel, să își învingă complexul de inferioritate aducându-și aminte ca valoarea lor e dată de Dumnezeu, să se poată elibera de păcat mărturisindu-l, să își învingă încăpățânarea ascultând de cei cu autoritate peste ei și să se încredă în Dumnezeu atunci când fel de fel de frici îi încearcă.