VBS 2016

Ce și de ce VBS? Instruire VBS Biserici partenere Resurse VBS

Ce și de ce VBS?

Vacanţele şcolare sunt un timp minunat de a petrece timp cu copiii. Chiar dacă e vacanţă, noi nu stăm pe margine, aşteptând toamna să reluăm cursurile. Însufleţiţi de dragostea pentru Hristos şi pentru copii, găsim resursele şi energia necesară de a petrece cu aceştia clipe de neuitat în cadrul VBS-urilor, adică al Şcolilor Biblice de vacanţă.

Timp de o săptămână, ne întâlnim zilnic cu copiii dintr-un anume oraş. Împreună cu biserica locală şi cu toţi voluntarii dornici să se implice, timp de câteva ore petrecem timp cu copiii. Ne cunoaştem, descoperim lucruri fascinante din Biblie, ne jucăm, confecţionăm cu mâinile noastre câte ceva care să ne amintească de tot ce am învăţat.

În ultimii ani am publicat și organizat școli de vacanță pe diverse teme, vbs-uri care s-au bucurat de multe aprecieri din partea copiilor.

Detectivi pe planeta albastră

Marea Oplimpiadă pentru toți

Proiectul infinity

Călătorie la Roma

Fortăreața – Învinge uriașii din viața ta

Si in acest an Fundatia EGM v-a pregatit un nou VBS – Fortareata: Invinge uriasii din viata ta.

Acesta este un program pentru o şcoală de vacanţă de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Programul durează aproximativ patru ore în fiecare zi, iar activităţile se vor desfăşura atât în interior, cât şi în aer liber. În cele cinci zile de şcoală de vacanţă, copiii vor descoperi că pot învinge uriașii din viața lor: presiunea anturajului, complexul de inferioritate, păcatul, încăpățânarea și teama.

Lecțiile care încadrează această temă sunt preluate din viața marelui comandant Iosua, unul dintre cei mai puternici lideri ai poporului evreu. Episoadele selectate din viața acestui erou, arată că el însuși a fost confruntat cu decizii și tentații dificile, dar înarmat corect le-a putut ținea piept. Exemplul lui vrem să fie transmis copiilor care să poată rezista presiunii anturajului alegând să facă ceea ce e corect chiar dacă prietenii lor procedează altfel, să își învingă complexul de inferioritate aducându-și aminte ca valoarea lor e dată de Dumnezeu, să se poată elibera de păcat mărturisindu-l, să își învingă încăpățânarea ascultând de cei cu autoritate peste ei și să se încredă în Dumnezeu atunci când fel de fel de frici îi încearcă.

Instruire VBS

Pentru bisericile interesate să organizeze Şcoala biblică de vacanţă pentru copii oferim sprijin în echiparea voluntarilor şi în organizarea evenimentului, oferim materialele necesare, cărţi, idei practice pentru astfel de evenimente.

Instruirile noastre de vbs prezintă următoarele teme:

1. Ce este un VBS? vezi videotraining aici
  2. Pregătirea unui VBS (stabilirea calendarului, stabilirea bugetului, recrutarea echipei, împărțirea responsabilităților) vezi videotraining aici
  3. Programul unui vbs vezi videotraining aici
  4. Promovarea evenimentului vezi videotraining aici
  5. Securitatea copiilor vezi videotraining aici
  6. Realizarea decorurilor vezi videotraining aici

Dacă vrei să organizezi un vbs și ești la început de drum, urmărește sesiunile noastre de instruire și înscrie-te la ele. Sunt gratuite și de mare ajutor.

Biserici partenere

• Baia-Mare (biserica Maranata)
  • Baia-Mare (biserica Logos)
  • Bistrița (biserica Sfânta Treime)
  • Beius (bisreica Sfânta Treime)
  • București (biserica Buna Vestire)
  • Cluj-Napoca (biserica Mănăștur)
  • Cluj-Napoca (biserica Speranța)
  • Cluj-Napoca (biserica Betania)
  • Cluj-Napoca (biserica Eclesia)
  • Apahida (biserica Apahida)
  • Deva (biserica Sfânta Treime)
  • Galați (biserica Emanuel)
  • Oradea (biserica Betel)
  • Sibiu (biserica Betania)
  • Sibiu (biserica Biruința)
  • Suceava (biserica Filadelfia)
  • Medgidia (biserica Penticostală Betleem)

Resurse VBS

Ne dorim să facem vbs-ul cât mai atractiv și memorabil pentru copii. Vrem să le imprimăm în memorie momentele frumoase de la școala de vacanță, de aceea am pregătit fiecare detaliu cu deosebită dragoste și atenție.

Pentru Fortareața – Învinge uriașii din viața ta  vă oferim materiale personalizate:

• Manualul Fortăreața
  • Decor
  • Invitații
  • Afișe
  • Bannere electronice
  • Bannere pentru print
  • Ecusoane
  • Abțibilduri cu versete
  • Cartonase cu versetul si tema zilei
  • Grade militare
  • Stegulețe