VBS 2017

Ce și de ce VBS? Instruire VBS Biserici partenere Resurse VBS

Ce și de ce VBS?

Vacanţele şcolare sunt un timp minunat de a petrece timp cu copiii. Chiar dacă e vacanţă, noi nu stăm pe margine, aşteptând toamna să reluăm cursurile. Însufleţiţi de dragostea pentru Hristos şi pentru copii, găsim resursele şi energia necesară de a petrece cu aceştia clipe de neuitat în cadrul VBS-urilor, adică al Şcolilor Biblice de vacanţă.

Timp de o săptămână, ne întâlnim zilnic cu copiii dintr-un anume oraş. Împreună cu biserica locală şi cu toţi voluntarii dornici să se implice, timp de câteva ore petrecem timp cu copiii. Ne cunoaştem, descoperim lucruri fascinante din Biblie, ne jucăm, confecţionăm cu mâinile noastre câte ceva care să ne amintească de tot ce am învăţat.

În ultimii ani am publicat și organizat școli de vacanță pe diverse teme, vbs-uri care s-au bucurat de multe aprecieri din partea copiilor.

Detectivi pe planeta albastră

Marea Oplimpiadă pentru toți

Proiectul infinity

Călătorie la Roma

Aventuri pe patru roți (VBS 2017)

Aventuri pe patru roți este un program pentru o școală de vacanță de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Programul durează aproximativ patru ore în fiecare zi, iar activitățile se vor desfășura atât în interior cât și în aer liber.

În cele cinci zile de școală de vacanță, copiii vor descoperi că viața lor se aseamănă cu o călătorie palpitantă, pe care o pot sfârși cu bine numai împreună cu Dumnezeu. Marile provocări lansate micilor șoferi în timpul acestei săptămâni sunt: pregătește-te de drum, alimentează corect, fii atent la pericole, urmărește indicatoarele și ajută-i și pe alții. Copiii pot răspunde acestor provocări prin alegerea unei destinații bune pentru viața lor, prin alimentarea minții și a inimii cu Cuvântul lui Dumnezeu, prin rezistență în fața ispitelor, prin stabilirea priorităților și prin împărtășirea Evangheliei. Prezentate într-o manieră creativă, dinamică și interactivă, într-un decor remarcabil, aceste învățături biblice vor motiva copiii la decizie și acțiune, țintind să le transforme viața într-o frumoasă călătorie spre cer.

Mai jos, este prezentat programul de VBS pe cele 5 zile, cu tema, lecția, versetul și scopul lecției zilnice:

ZIUA 1

Setează-ți GPS-ul

Tema: Pregateste-te de drum.
Lecția: Chemarea lui Petru de a-L urma pe Isus. (Matei 4:18-22)
Verset: ”Isus a zis: Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.” (Ioan 14:6)
Scopul lecției: Copiii să aleagă drumul cel bun, să Îl urmeze pe Isus.

ZIUA 2

Fă-ți plinul

Tema: Alimentează corect.
Lecția: : Ispitirea lui Isus. (Matei 4:1-12)
Verset: ”Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva ta.” (Psalmul 119:11)
Scopul lecției: Copiii să își umple mintea și inima cu lucruri bune, cu învățăturile lui Dumnezeu.

ZIUA 3

Cu ochii-n 4

Tema: Fii atent la pericole. Respectă semnele de circulație.
Lecția: Tânărul bogat (Matei 19:16-26)
Verset: ”Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. …Nu puteți sluji și lui Dumnezeu și lui Mamona”.(Matei 6:24)
Scopul lecției: Copiii să identifice/ evite/ reziste la  pericolele care vor să îi îndepărteze de Dumnezeu.

ZIUA 4

Ține-ți direcția

Tema: Urmărește indicatoarele.
Lecția: Maria toarnă mir pe picioarele Domnului Isus (Ioan 12:1-11)
Verset: ”Căutați mai întâi Împărăția cerurilor și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Luca 12:31)
Scopul lecției:  Copiii să își cunoască    prioritățile și să le urmeze.

ZIUA 5

Claxonează

Tema: Spune și altora. Avertizează-i pe ceilalți participanți la trafic.
Lecția: Vindecarea orbului din naștere (Ioan 9)
Verset: ”Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)
Scopul lecției: Copiii să spună și altora despre Domnul Isus.

Fortăreața – Învinge uriașii din viața ta

Si in acest an (2016) Fundatia EGM v-a pregatit un nou VBS – Fortareata: Invinge uriasii din viata ta.

Acesta este un program pentru o şcoală de vacanţă de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Programul durează aproximativ patru ore în fiecare zi, iar activităţile se vor desfăşura atât în interior, cât şi în aer liber. În cele cinci zile de şcoală de vacanţă, copiii vor descoperi că pot învinge uriașii din viața lor: presiunea anturajului, complexul de inferioritate, păcatul, încăpățânarea și teama.

Lecțiile care încadrează această temă sunt preluate din viața marelui comandant Iosua, unul dintre cei mai puternici lideri ai poporului evreu. Episoadele selectate din viața acestui erou, arată că el însuși a fost confruntat cu decizii și tentații dificile, dar înarmat corect le-a putut ținea piept. Exemplul lui vrem să fie transmis copiilor care să poată rezista presiunii anturajului alegând să facă ceea ce e corect chiar dacă prietenii lor procedează altfel, să își învingă complexul de inferioritate aducându-și aminte ca valoarea lor e dată de Dumnezeu, să se poată elibera de păcat mărturisindu-l, să își învingă încăpățânarea ascultând de cei cu autoritate peste ei și să se încredă în Dumnezeu atunci când fel de fel de frici îi încearcă.

Instruire VBS

Pentru bisericile interesate să organizeze Şcoala biblică de vacanţă pentru copii oferim sprijin în echiparea voluntarilor şi în organizarea evenimentului, oferim materialele necesare, cărţi, idei practice pentru astfel de evenimente.

Instruirile noastre de vbs prezintă următoarele teme:

1. Ce este un VBS? vezi videotraining aici
  2. Pregătirea unui VBS (stabilirea calendarului, stabilirea bugetului, recrutarea echipei, împărțirea responsabilităților) vezi videotraining aici
  3. Programul unui vbs vezi videotraining aici
  4. Promovarea evenimentului vezi videotraining aici
  5. Securitatea copiilor vezi videotraining aici
  6. Realizarea decorurilor vezi videotraining aici

Dacă vrei să organizezi un vbs și ești la început de drum, urmărește sesiunile noastre de instruire și înscrie-te la ele. Sunt gratuite și de mare ajutor.

Biserici partenere

• Baia-Mare (biserica Maranata)
  • Baia-Mare (biserica Logos)
  • Bistrița (biserica Sfânta Treime)
  • Beius (bisreica Sfânta Treime)
  • București (biserica Buna Vestire)
  • Cluj-Napoca (biserica Mănăștur)
  • Cluj-Napoca (biserica Speranța)
  • Cluj-Napoca (biserica Betania)
  • Cluj-Napoca (biserica Eclesia)
  • Apahida (biserica Apahida)
  • Deva (biserica Sfânta Treime)
  • Galați (biserica Emanuel)
  • Oradea (biserica Betel)
  • Sibiu (biserica Betania)
  • Sibiu (biserica Biruința)
  • Suceava (biserica Filadelfia)
  • Medgidia (biserica Penticostală Betleem)

Resurse VBS

Ne dorim să facem vbs-ul cât mai atractiv și memorabil pentru copii. Vrem să le imprimăm în memorie momentele frumoase de la școala de vacanță, de aceea am pregătit fiecare detaliu cu deosebită dragoste și atenție.

Pentru Fortareața – Învinge uriașii din viața ta  vă oferim materiale personalizate:

• Manualul Fortăreața
  • Decor
  • Invitații
  • Afișe
  • Bannere electronice
  • Bannere pentru print
  • Ecusoane
  • Abțibilduri cu versete
  • Cartonase cu versetul si tema zilei
  • Grade militare
  • Stegulețe