Odisee Spațială

Odisee spațială – dincolo de orizont este un program pentru o şcoală biblică de vacanţă (VBS) de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani.

Împreună cu câteva personaje imaginare și celebre de la NASA, copiii vor descoperi că viața lor este un război nesfârșit între binele pe care ni-l dorește Dumnezeu și răul pe care Satana vrea să îl producă în viața noastră. În această săptămână, copiii vor avea de îndeplinit cinci misiuni interplanetare, care le pot schimba definitiv viața:

• Lupta cu gândurile
  • Lupta cu nerăbdarea
  • Lupta cu eșecurile
  • Lupta cu voința
  • Lupta cu fapta

Prezentate într-o manieră creativă, dinamică și interactivă, într-un decor simplu de realizat, dar remarcabil, aceste învățături biblice vor motiva copiii la decizie și acțiune, țintind să le transforme viața într-o frumoasă descoperire a modului cel mai potrivit de a reacționa la chemările Cuvântului lui Dumnezeu la o viață veșnică de bucurie, pace și sărbătoare.

Mai jos, este prezentat programul de VBS pe cele 5 zile, cu tema, lecția, versetul și scopul lecției zilnice:

ZIUA 1

Tema: Luptă cu gândurile!
Lecția: Adam și Eva (Geneza 3:1-13 )
Verset: „Cine nesocotește Cvântul Domnului se pierde, dar cine se teme de poruncă este răsplătit.” (Proverbe 13:13)
Scopul lecției: Eu trebuie să am grijă ce șoapte ascult.

ZIUA 2

Tema: Luptă cu nerăbdarea!
Lecția: Iacov și Esau (Geneza 25: 27 – 34 sau cap. 27)
Verset: „Eu nădăjuiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduiește, și aștept făgăduința Lui!” (Plângerile lui Ieremia 3:26 )
Scopul lecției: Eu știu că Dumnezeu mă învață să am răbdare, pentru că nerăbdarea mea poate avea consecințe grave.

ZIUA 3

Tema: Luptă cu eșecurile!
Lecția: Lepădarea lui Petru (Matei 26: 69 – 75)
Verset: „De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna.” (Isaia 1:18)
Scopul lecției: Eu știu că atunci când greșim Dumnezeu ne iartă și vrea să ne reparăm greșelile.

ZIUA 4

Tema: Luptă cu voința!
Lecția: Moise (Exod 3-4)
Verset: „Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta și te voi învăța ce vei avea de spus.” (Exod 4:12 )
Scopul lecției:  Eu aleg voia lui Dumnezeu mai degrabă decât pe a mea.

ZIUA 5

Tema: Luptă cu fapta!
Lecția: Samariteanca (Ioan 4:1-41)
Verset: „Deci cine știe să facă un bine și nu-l face, săvârșește un păcat!” (Iacov 4:17 )
Scopul lecției: Eu spun și altora despre Dumnezeu!