EGM în acțiune

Retrospectiva EGM Calendar EGM Mărturii

Retrospectiva EGM 

Descoperă Inima Slujirii / 6-8 Noiembrie 2015 / Băile 1 Mai, jud Bihor

În cadrul Conferinței Naționale „Descoperă inima slujirii”(6-8 noiembrie 2015, Băile 1 Mai) ne-am bucurat de un timp extraordinar împreună cu peste 170 învățători de școală duminicală . Ne-am adunat din toată țara – București, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Timișoara, Sighișoara, etc. – ca să învățăm mai mult despre cum putem sluji mai eficient copiii din biserică și nu numai.

Am petrecut trei zile concentrați pe lucrarea Domnului și pe cele 5 vitamine ale slujirii: Cuvântul, Chemarea, Creativitatea și Cununa. Pe lângă toate informațiile teoretice si practice care au fost prezentate în cadrul conferinței, relațiile care s-au creat cu învățătorii din țară ne încurajeaza sa continuăm aceasta lucrare. Pasiunea pentru copii și pentru Cristos este cea care ne leagă si ne dă avânt în lucrarea pe care o facem.

12241453_909443079110851_4925250611401505853_n

Seminariile și workshop-urile au adus o notă de prospețime conferinței prin metodele practice prin care putem transmite Cuvântul lui Dumnezeu copiilor din biserici. Printre acestea au fost prezentate: jocuri care creaza unitate atât între copii, cât și între învățători și copii, crafturi prin care copiii pot duce o parte din lecție cu ei acasa, cântecele potrivite pentru închinarea cu copiii, decoruri pentru sala de clasa care să atragă copiii la grupa.

Vorbitori

Emanuel Țundrea, Alex Bruda, Emeșe Balint, Daniel Bruda, Liana Sabo, Camelia Bruda, Lidia Ghiulai, Emanuela Hatos, Crina Caba, Persida Coste și alți invitați deosebiți.


Conferința EGM, a însemnat pentru mine un timp binecuvântat. Unitatea, părtășia, șansa de12227626_909441392444353_8701643088427722076_n a mă evalua, de a-mi cunoaște adevărata valoare si esența pe care o am în lucrarea cu copiii, de a cunoaște părțile pe care trebuie să pun accentul în lucrare, felul de a vorbi și de a putea cunoaște mult mai bine copiii, sunt câteva cheițe pe care le-am descoperit acolo și pe care le voi folosi cu luare aminte asupra mea și asupra învățăturii pe care o dau altora – Damaris Mois, Baia Mare

 

Detectivi pe planeta albastră 2015

Detectivi pe planeta albastră este cel mai nou vbs produs de EGM Romania. În această vară programul a fost preluat și implementat în mai mult de 20 de biserici din peste 15 orașe din țară. Numărul participanților care au devenit detectivi porniți în căutarea amprentelor lui Dumnezeu în lumea înconjurătoarea este de peste 2600 de copii.

Fiecare din locațiile unde Detectivi pe planeta albastră a avut loc a fost unică. Unele biserici au avut proiecte de anvergură cu peste 400 de copii prezenți, iar unele au fost la prima lor participare la vbs. Chiar dacă au fost 50 de copii sau 400 de copii participanți rezultatul a fost însă același: copiii, voluntarii, părinții și organizatorii L-au văzut îndeaproape pe Dumnezeu la lucru .

Copiii au  participat la o aventură extraordinară în care L-au descoperit pe Creatorul Universului  prin activități de experimentare, de lucru manual, de memorare a versetelor biblice, muzică, jocuri și scenete.

Copiii au căutat amprentele lui Dumnezeu în tot ceea ce ne înconjoară:

  • în lumea minerală
  • în lumea vegetală
  • în lumea animală
  • în lumea cosmică
  • în viața lor

Pentru mai multe mărturii despre vbs vă invităm sa citiți și articolele de la rubrica dedicată DETECTIVI PE PLANETA ALBASTRĂ

Instruire VBS

Detectivi pe planeta albastră este un program de școală biblică de vacanță (vbs) care va fi implementat în acest an, în peste 30 de biserici, multe dintre ele pentru prima dată gazde ale unui astfel de eveniment.
Pentru ele, și nu numai, am organizat la Cluj-Napoca, pe 9 mai 2015, o instruire de vbs. Cele 7 sesiuni prezentate au fost, după spusele participanților, de un real folos. Sperăm că mai folositoare de atât va fi punerea în practică a celor învățate. Mult succes tuturor gazdelor de vbs.

Târgul EGM

Începe să devină un obicei. În fiecare an, la începutul verii, îi invităm pe clujeni la Târgul EGM, un proiect de strângere de fonduri. Cu ajutorul unor sponsori remarcabili, am pus la dispoziția tuturor celor ce ne-au vizitat standurile, tot felul de articole : alimente, papetărie, jucării, haine, unelte, cărți etc. la prețuri mici. Toate vânzările au fost destinate susținerii financiare a programelor EGM. Multumim susținătorilor noștri și vă așteptăm și la anu`!

Calendar EGM 

Mărturii 

Era 2008 și participam la conferința EGM din toamna aceea. M-au marcat mult experiențele din acel sfârșit de săptămână pentru că vorbeau atât inimii mele, cât și minții mele și m-au îndemnat la acțiune și implicare mult mai mare decât avusesem înainte.

Faptul că am văzut mulți oameni dedicați și doritori de a-i învăța pe copii Cuvântul lui Dumnezeu m-a făcut să încep să prind curaj și să devin tot mai serioasă în pregătirea lecțiilor pentru copilași. Mi-aduc aminte că a rămas în inima mea mesajul lui Liviu Mocanu: noi să lăsăm o mulțime de amprente în viața copilului la fel ca mâna olarului pe lutul modelat.

 Lidia Ghiulai

În echipa EGM am întâlnit și cunoscut oameni credibili, a căror trăire și implicare mă motivează să dau și mai mult din mine (timp, energie). O locomotivă (echipa EGM) e mai eficientă atunci când transportă mai mulți oameni spre Dumnezeu.  Promovați un model extraordinar, ușor de aplicat chiar și de către învățători. Puneți la dispoziție materiale folositoare.

Liana Sabo

Cel mai mare impact al Fundației EGM în viața mea a constat în conștientizarea nevoii mele de pregătire în procesul de a indemna copiii pe calea lui Dumnezeu. De asemenea, prin intermediul aplicarii modelului EGM de predare am ajuns să văd nevoia de pregătire a celorlalți învățători. Eficiența și aplicabilitatea modelului EGM a fost încă o dată confirmată în momentul în care am adus înaintea copiilor acest mode de predare.  Ei au fost impresionați, ”prinși”, atinși, și provocați la acțiune.  Nimic nu mi-a făcut mai mult inima să se bucure ca faptul că am văzut cum copiii înțeleg, se identifică cu lecția și-și doresc să experimenteze schimbarea la rândul lor.

Emanuela Hatos