Aventuri pe patru roți

Aventuri pe patru roți este un program pentru o școală de vacanță de cinci zile, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Programul durează aproximativ patru ore în fiecare zi, iar activitățile se vor desfășura atât în interior cât și în aer liber.

În cele cinci zile de școală de vacanță, copiii vor descoperi că viața lor se aseamănă cu o călătorie palpitantă, pe care o pot sfârși cu bine numai împreună cu Dumnezeu. Marile provocări lansate micilor șoferi în timpul acestei săptămâni sunt: pregătește-te de drum, alimentează corect, fii atent la pericole, urmărește indicatoarele și ajută-i și pe alții. Copiii pot răspunde acestor provocări prin alegerea unei destinații bune pentru viața lor, prin alimentarea minții și a inimii cu Cuvântul lui Dumnezeu, prin rezistență în fața ispitelor, prin stabilirea priorităților și prin împărtășirea Evangheliei. Prezentate într-o manieră creativă, dinamică și interactivă, într-un decor remarcabil, aceste învățături biblice vor motiva copiii la decizie și acțiune, țintind să le transforme viața într-o frumoasă călătorie spre cer.

Mai jos, este prezentat programul de VBS pe cele 5 zile, cu tema, lecția, versetul și scopul lecției zilnice:

ZIUA 1

Setează-ți GPS-ul

Tema: Pregateste-te de drum.
Lecția: Chemarea lui Petru de a-L urma pe Isus. (Matei 4:18-22)
Verset: ”Isus a zis: Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine.” (Ioan 14:6)
Scopul lecției: Copiii să aleagă drumul cel bun, să Îl urmeze pe Isus.

ZIUA 2

Fă-ți plinul

Tema: Alimentează corect.
Lecția: : Ispitirea lui Isus. (Matei 4:1-12)
Verset: ”Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva ta.” (Psalmul 119:11)
Scopul lecției: Copiii să își umple mintea și inima cu lucruri bune, cu învățăturile lui Dumnezeu.

ZIUA 3

Cu ochii-n 4

Tema: Fii atent la pericole. Respectă semnele de circulație.
Lecția: Tânărul bogat (Matei 19:16-26)
Verset: ”Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. …Nu puteți sluji și lui Dumnezeu și lui Mamona”.(Matei 6:24)
Scopul lecției: Copiii să identifice/ evite/ reziste la  pericolele care vor să îi îndepărteze de Dumnezeu.

ZIUA 4

Ține-ți direcția

Tema: Urmărește indicatoarele.
Lecția: Maria toarnă mir pe picioarele Domnului Isus (Ioan 12:1-11)
Verset: ”Căutați mai întâi Împărăția cerurilor și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Luca 12:31)
Scopul lecției:  Copiii să își cunoască    prioritățile și să le urmeze.

ZIUA 5

Claxonează

Tema: Spune și altora. Avertizează-i pe ceilalți participanți la trafic.
Lecția: Vindecarea orbului din naștere (Ioan 9)
Verset: ”Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)
Scopul lecției: Copiii să spună și altora despre Domnul Isus.